Wie zijn wij/geschiedenis

Monique Litjens (Hatha en zwangerschapsyoga)

Ik ben Monique Litjens, dochter van Wilma L'Espoir. Ik ben getrouwd met Stephan, heb 2 zonen uit een eerder huwelijk (Daan 1998 en Loek 2000).

Na mijn mavo-tijd heb ik de MEAO secretarieel gedaan en heb o.a. bij de Edah in Venray gewerkt.

In 1997 ben ik gevraagd door mijn moeder (Wilma) of ik bij haar in het Yogacentrum wat wilde gaan doen met conditietraining, vooral uithoudingsvermogen. We hebben samen de fitness-opleiding van Fitvak! en de aerobics-opleiding van AFN gevolgd. De aerobics, maar dan in een andere vorm gegoten, dat was wat we wilden. Yogarobics was geboren.


Na anderhalf jaar is dat uitgebreid met step-aerobics. Inmiddels is in 2011 de yogarobics gestopt. Van 2001-2014 heb ik les gegeven bij de Reumavereniging in Venray. Dat was voor mij de vuurdoop wat betreft yoga, omdat ik daar nog niet zo veel ervaring in had. Daar heb ik veel geleerd en mijn draai gevonden.

Doordat zwangerschapsyoga mijn interesse bleef houden, heb ik in overleg besloten eerst de extra module voor zwangerschapsyoga (6 maanden) te volgen, voordat ik begon aan de 3-jaar durende Algemene yoga opleiding bij YOL (Yoga Opleidingen Limburg) van Lucie Dirksmeier. Die heb ik in 2009 afgerond.

Om erkenning te krijgen van de VYN (beroepsvereniging) heb ik van 2013-2017 de erkende opleiding voor yogadocent van Yoga en Vedanta in Doorn gevolgd en afgerond.

Momenteel geef ik Hatha- en zwangerschapsyoga/afteryoga.

Wilma L'Espoir (Hatha Yoga)

Wie ben ik.

Wilma L'Espoir, geboren in 1953, getrouwd en heb 2 dochters. Yoga kwam letterlijk op mijn pad. Dat vond ik zo interessant dat ik de opleiding voor yogadocente ging volgen. Deze opleiding werd gegeven door Osmose, mijn leraren waren Jan Dinkelaar en Bernadette Fretz.

In 1990 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik bescheiden begonnen met les geven. Daarna heb ik een heleboel cursussen gevolgd, chakra training, shiatsu, voetreflexologie.

Toen nog een 2 jarige. opleiding psychologie bij Jan Dinkelaar.

Bij de vereniging van yogaleraren ben je verplicht een aantal dagen per jaar bijscholing te volgen, wat ik dan ook trouw doe. Ik volgde bijscholing in pranayama, ademhalingsoefeningen, de vrouw in de overgang. Hoe om te gaan met mensen met reuma , cara en hartproblemen.

Hoe dan ook heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen.

 

Evelien Denessen (Hatha yoga)

Ik ben Evelien Denessen. Sinds 2015 woon ik in Sevenum samen met mijn man René en onze kat Möpke.

Zo lang als ik me kan herinneren doe ik alles liever rustig en met aandacht dan even snel snel. Rond mijn twintigste ben ik begonnen met yogalessen.

De aandacht voor bewegen sprak mij hierin aan.

Omdat het werk in de winkel mij niet meer genoeg voldoening geeft was het voor mij een logische stap om meer met yoga te gaan doen. Ik heb mijn erkende yogaopleiding afgerond bij Yoga Roots in Voerendaal.

 

Diane Zuiderwijk (Yin Yoga, ChiGong)

Mijn naam is Diane Zuiderwijk. Ik woon sinds 2001 in Horst met veel plezier, waar ik geniet van het “Bourgondische leven”, het altijd net wat mooiere weer en het Horster zachte taaltje, wat ik inmiddels wel versta maar zelf niet spreek. Ik kom namelijk uit het Zuid Hollandse Den Hoorn, vlak bij Delft.

Ik woon samen met mijn man Mark. Samen hebben we een dochter en zoon in de basisschoolleeftijd en 2 katten.

Ik heb meer dan 20 jaar leservaring waarvan 15 jaar in het basisonderwijs.

In 2011 ben ik begonnen met zwangerschapsyoga, en later Hatha Yoga, te volgen bij Monique.

Sinds 2017 ben ik begonnen met het beoefenen en me verdiepen in Qigong, TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en Dao (Taoïsme), omdat ik me overspannen en depressief voelde en ik wou daar op een natuurlijke manier vanaf zien te komen.

Begin 2019 ben gestart met een docentenopleiding Qigong Flow via Marisa Cranefill ~ Yoqi. In Lenox, Massachusetts, USA heb ik me hiervoor gecertificeerd tijdens een intensieve onderdompelingtraining van 8 dagen. Ik volg nog elke maand haar bijscholingstrainingen, samen met andere Yoga en Qigong docenten over de hele wereld.

In de winter 2020/2021 ben ik gestart en gecertificeerd Yin Yoga docent. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Esther Scheen in Amsterdam en online. Esther is Nederlands meest gespecialiseerde Yin Yoga docente (Pure Energie Yoga, Yoga Alliance).

Ik plan bij haar nog een docentenmodule Myofascial Release, om komende winter te gaan behalen .

Binnen geef ik les bij Yogacentrum L’Espoir, waarvan Yin Yoga speciaal voor Yogacentrum L’Espoir-cursisten.

En buiten(lekker in de natuur) bij de Kasteelse Bossen (en online) geef ik les in Qigong Flow via mijn eigen Qi-school Thuisreis.

Bij genoeg animo geef ik ook ’s avonds ( of bij slechter weer) binnenlessen Qigong Flow bij Yogacentrum L’Espoir.

www.thuisreis.nl

De Thuisreis is de weg naar je hart

Qigong Flow = dynamische bewegingsmeditatie, gecombineerd met tappen, acupressuur, ademhalingstechnieken en zelfmassage

Qi = levenskracht, levensenergie (Prana)

Gong = Vaardigheid, werk

Qigong = de vaardigheid om je energie te cultiveren, om je lichaam en geest energiek en vitaal te voelen op een natuurlijke wijze.

Flow = stroming van levenskracht of levensenergie


 

Marcel Smedts (Critical Alignment Yoga)

Hoi, mijn naam is Marcel.

Ik ben 34 lentes jong en woonzaam in Horst. Hier ben ik ook geboren en opgegroeid. Ik heb een lieve vriendin en ben 2e papa van drie kinderen. In mijn dagelijks leven ben ik postbode, op de fiets in de buitenlucht. Daarnaast word ik blij van zelfvoorzienend en natuurlijk leven. Je kunt me vinden in mijn moestuin, bij de dieren of aan het kampvuur.

Tijdens mijn studieperiode in Nijmegen kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. De volgende 16 jaar heeft yoga structureel een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Vooral de houdingen (asanas) vind ik leuk om te doen. Deze brengen mij kracht, ruimte en ontspanning.

2 jaar geleden ben ik begonnen aan de Critical Alignment yogaopleiding bij Gert van Leeuwen. Deze opleiding is momenteel zo goed als afgerond, en het is nu tijd om zelf te gaan doceren. Ik heb de afgelopen jaren op verschillende locaties les gegeven, en nu mag ik bij Monique in de studio een vaste groep gaan starten.


De lessen die ik aanbied zijn voor iedereen toegankelijk.

De focus ligt op de beweging naar een gezonder, sterker en soepel lichaam, binnen ieders grenzen en mogelijkheden.

Dit is mijn wens voor iedereen.

Warme groet, Marcel