Wie zijn wij/geschiedenis

Monique Litjens (Hatha en zwangerschapsyoga)

Ik ben Monique Litjens, dochter van Wilma L'Espoir. Ik ben getrouwd met Stephan, heb 2 zonen uit een eerder huwelijk (Daan 1998 en Loek 2000).

Na mijn mavo-tijd heb ik de MEAO secretarieel gedaan en heb o.a. bij de Edah in Venray gewerkt.

In 1997 ben ik gevraagd door mijn moeder (Wilma) of ik bij haar in het Yogacentrum wat wilde gaan doen met conditietraining, vooral uithoudingsvermogen. We hebben samen de fitness-opleiding van Fitvak! en de aerobics-opleiding van AFN gevolgd. De aerobics, maar dan in een andere vorm gegoten, dat was wat we wilden. Yogarobics was geboren.


Na anderhalf jaar is dat uitgebreid met step-aerobics. Inmiddels is in 2011 de yogarobics gestopt. Van 2001-2014 heb ik les gegeven bij de Reumavereniging in Venray. Dat was voor mij de vuurdoop wat betreft yoga, omdat ik daar nog niet zo veel ervaring in had. Daar heb ik veel geleerd en mijn draai gevonden.

Doordat zwangerschapsyoga mijn interesse bleef houden, heb ik in overleg besloten eerst de extra module voor zwangerschapsyoga (6 maanden) te volgen, voordat ik begon aan de 3-jaar durende Algemene yoga opleiding bij YOL (Yoga Opleidingen Limburg) van Lucie Dirksmeier. Die heb ik in 2009 afgerond.

Om erkenning te krijgen van de VYN (beroepsvereniging) heb ik van 2013-2017 de erkende opleiding voor yogadocent van Yoga en Vedanta in Doorn gevolgd en afgerond.

Momenteel geef ik Hatha- en zwangerschapsyoga/afteryoga.

Wilma L'Espoir (Hatha Yoga)

Wie ben ik.

Wilma L'Espoir, geboren in 1953, getrouwd en heb 2 dochters. Yoga kwam letterlijk op mijn pad. Dat vond ik zo interessant dat ik de opleiding voor yogadocente ging volgen. Deze opleiding werd gegeven door Osmose, mijn leraren waren Jan Dinkelaar en Bernadette Fretz.

In 1990 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik bescheiden begonnen met les geven. Daarna heb ik een heleboel cursussen gevolgd, chakra training, shiatsu, voetreflexologie.

Toen nog een 2 jarige. opleiding psychologie bij Jan Dinkelaar.

Bij de vereniging van yogaleraren ben je verplicht een aantal dagen per jaar bijscholing te volgen, wat ik dan ook trouw doe. Ik volgde bijscholing in pranayama, ademhalingsoefeningen, de vrouw in de overgang. Hoe om te gaan met mensen met reuma , cara en hartproblemen.

Hoe dan ook heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen.

 

Evelien Denessen (Hatha yoga)

Ik ben Evelien Denessen. Sinds 2015 woon ik in Sevenum samen met mijn man René en onze kat Möpke.

Zo lang als ik me kan herinneren doe ik alles liever rustig en met aandacht dan even snel snel. Rond mijn twintigste ben ik begonnen met yogalessen.

De aandacht voor bewegen sprak mij hierin aan.

Omdat het werk in de winkel mij niet meer genoeg voldoening geeft was het voor mij een logische stap om meer met yoga te gaan doen. Ik heb mijn erkende yogaopleiding afgerond bij Yoga Roots in Voerendaal.